Vorige wedstrijd

Vrijdag 05/04/2019
ZVK Celtic Houthalen 94 - Real Noorderwijk 3 - 8

Vrijdag 29/03/2019
Real Noorderwijk - Proost Lierse 5 - 1

Vrijdag 22/03/2019
Futsal Team Charleroi - Real Noorderwijk 4 - 3

Vrijdag 15/03/2019
Futsal My-Cars Roselies - Real Noorderwijk 5 - 5

Vrijdag 8/03/2019
Real Noorderwijk KK Malle-Beerse 5 - 4

Vrijdag 1/03/2019
La Squadra Mouscron - Real Noorderwijk 7 - 7

Vrijdag 22/02/19
Real Noorderwijk - ZVK Gelko Eisden-Dorp 5 - 1

Volgende thuiswedstrijd

Vrijdag 26 april 2019 Play-Off (Heenwedstrijd)

De Mixx

21:15 Real Noorderwijk - FP Halle-Gooik

Met Vip Diner

Opgelet ! Vanwege een nieuwe website van de Belgische voetbalbond zijn sommige van onze links in deze website niet meer correct. Onze excuses hiervoor, we trachten dit snel op te lossen. Toch wel typisch De KBVB, een nieuwe site presenteren aan de start van de Play Offs op het veld en in de zaal. Wetende dat alle clubs links hebben naar standen en uitslagen.

Nieuws

Real Noorderwijk speelt de Play-Off.

Op vrijdag 5 april speelde ons team zijn laatste wedstrijd in de reguliere competitie tegen Houthalen. Celtic Houthalen 94, de ploeg van onze vorige coach Frank Luypaert maar ook de toffe bende van het onafscheidelijke duo Christophe Vertessen en Frank Claes. De Noord Limburgers zakken na 4 seizoenen opnieuw uit de hoogste klasse. Spijtig want Houthalen speelt in één van de mooiste sporthallen van België. Iedereen wordt er altijd uitstekend ontvangen, het zijn geen mooipraters, hebben geen uitpuilende budgetten, gewoon doen, zoals het hoort is de leuze. Net als in Noorderwijk stond bij het begin van huidige seizoen de ploeg en de entourage op zijn kop. De malaise in het Bestuur met een groot spelersverloop als logisch gevolg werd ondertussen opgelost maar spijtig genoeg laattijdig. Sportief lukte het niet meer met de bijna logische degradatie als gevolg. Ze komen te terug daar is iedereen van overtuigd en we gunnen het hen ook van ganser harte.

Halle-Gooik vs. Real Noorderwijk

Real begon sterk aan de wedstrijd en de eerste 5 kansjes waren voor Real. Maar je kent de wet van voetbal “wie de kansen niet afmaakt krijgt meestal het deksel op de neus” en het was zover... Na een minuut of 3 krijgt Halle een vrije trap en die wordt netjes binnen getrapt en het stond 1-0. Snel erna wordt de 2-0 een feit maar Real geeft niet op en komt op 2-1 via El Attabi. In Enkele minuutjes tijd gaat het van 2–1 naar 4-1 men denkt dan boeken dicht bij het grote Halle maar Neen Real zet de kopjes in de juiste richting en Issam Dahmani brengt de bordjes op 4-2 vlak voor de rust, Issam die een schitterende partij aan het spelen is. 4-2 is dan ook ruststand. We mogen spreken van een geweldige pot Futsal in De Bres in Halle maar dit mede dankzij Real dat een goede eerste helft speelde!

Tweede helft gaat van start en Real gaat volop op zoek naar de aansluiting. Eerste kans na 30 seconden was voor Real maar vergat het af te maken. Na 4 minuten pegelt Dahmani de 4-3 tegen de netten een Halle krijgt het zeer lastig met een goed spelend Noorderwijk. Real weet wat het aan het doen is en blijft verder spelen onder het elan en gaat opzoek naar die gelijkmaker.
In minuut 22 veroverd Real de bal en countert, Bouri gaat alleen op doel af en wordt foutief gestopt in het doelgebied. Iedereen dacht penalty maar néén! De scheidsrechters leggen de bal buiten het doelgebied. Ongelooflijk! Dit had iedereen gezien maar onze 2 vrienden zagen het anders. Ok iedereen kan fouten maken…
Vrije trap gaat naast en de wedstrijd verliep TOP! 2 ploegen die een leuke pot Futsal op de mat aan het leggen waren, een parel van een wedstrijd, een propaganda voor het Futsal!!

Tot in minuut 31 verliep alles vlot maat plots ging een speler van Halle verhaal halen bij een speler van Real en gaf hem een duwtje. Speler van Real reageerde met een duwtje en wat zagen onze 2 spelleiders? Enkel de fout van de Realspeler en direct rood. Toen ontstond er wat tumult op het plein en gingen de poppetjes helemaal aan het dansen. In dit tumult krijgt Bouri ook nog een rode kaart onder zijn neus geschoven? Ongelooflijk hoe dit allemaal kon gebeuren in deze topwedstrijd!

2 Rode kaarten en dit wil zeggen dat Real met 2 spelers en een keeper moet verder spelen. Dit duurde niet lang en het stond 5-3 en direct erna de 6-3 en de wedstrijd was gespeeld! Hierna volgde nog de 7-3 en de 8-3 maar toen stonden de beloften al op het veld.

De mannen van Real verdiende veel meer maar kon niet op tegen de slimheid en sluwheid van Halle-Gooik dat het heel lastig had tegen het kleine Real uit de Kempen. Proficiat aan alle spelers, coachen en al de entourage van Real om deze avond tot stand te brengen! Maar die scheidsrechters moeten we niet meer hebben. De ref met de meeste ervaring geeft ons veel te graag rood, de andere floot zijn eerste wedstrijd en dat was er ook aan te zien. Het gaat zeer goed met het Futsal in België (mede dankzij Halle-Gooik) maar de scheidsrechters zijn op provinciaal niveau blijven hangen.

Vrijdag ontvangt Real thuis weer een topper, Gelko Hasselt in hopelijk krijgen we weer zo’n propaganda wedstrijd te zien en kunnen we de punten thuishouden.